Tipuri de post

„Semi-post”, post intermitent sau post „full”?

Așa cum a structurat foarte bine tipurile de diete și pașii de urmat spre o viață lungă și sănătoasă, Peter Attia, medic nutriționist, biochimist și fondator al Attia Medical, un program care se axează în special pe știința aplicată longevității, a structurat și tipurile de post.

Postul redus caloric

cel care întreaga viață consumăm în jur de 60-70% din caloriile de care are nevoie organismul nostru ca să funcționeze optim. Acest tip de post, însă, nu funcționează, pentru că în timp vor apărea carențe grave.

Postul de absență a mâncării

împărțit în două mari categorii care la rândul lor derivează în mai multe subunități.


Postul negru

Adică nu mănânci nimi. Doar apă (dacă nu știi mai bine) sau Zonar (care e varianta recomandată fiind o hrană primară care consumă zero energie la digestie).

  • Alternant: o zi mănânci, o zi nu.
  • O zi de post la șapte zile
  • 3 zile de post la o lună.
  • 7 zile de post la 3 luni.
  • 21 de zile de post de două ori pe an

Postul hiper-hipocaloric

care funcționează după același principiu ca postul negru, doar că ai voie să bei ceaiuri, sau să consumi alimente, și unde caloriile sunt reduse cu 80-90%.


De ce trebuie să folosești Zonar când vei face Postul de Sănătate

Deși e perceput ca „susținătorul” vieții, apa nu e hrană primară. Nu e Zonar, un aliment asemănător cu colostrul și laptele de mamă, pe care organismul îl recunoaște instant și pe care îl procesează perfect – fără consum de energie.
Fără bătăi de cap.
Organismul nu se va mai chinui să „înțeleagă” că tocmai ai decis să ții un post de câteva zile. Încă din prima zi, Zonarul se va digera direct în intestinul subțire, lăsând bila, ficatul, pancreasul și stomacul să se odihnească, spre deosebire de apă, unde acest proces durează câteva zile. Zonarul declanșează în organism acel: „hei, primesc hrană bună și ușor de asimilat”. Exact ca un nou-născut care încă nu are sistemul digestiv perfect dezvoltat, dar e în regulă, pentru că se hrănește cu laptele de mamă care nu trebuie „procesat”.

De aici și faptul că Postul de Sănătate cu Zonar este cea mai avansată formă de reset și odihnit al organismului.

Începe Postul de Sănătate
și oferă-i organismului tău un binemeritat boost odihnitor